Counseling

Voor wie?
Counselling is onder meer geschikt voor een ieder die stress ervaart, het gevoel heeft dat alles teveel is, een burn-out heeft of tegen problemen aanloopt binnen het gezin, werk of relatie. Ook staat Essensus klaar voor mensen met vage klachten waarvoor de huisarts geen verklaring heeft.

Hoe?
En klop je dan eenmaal aan bij Essensus voor counselling, dan gaan wij samen op zoek naar het verkrijgen van inzicht in het eigen denken, voelen, handelen en beleven. Wat is er in je dat je belemmert om te zijn wie je bent? Vaak moet eerst de belemmering worden weggenomen, om te komen tot een nieuwe aanpak. Essensus zoekt vooral naar de mogelijkheden die in jou zelf aanwezig zijn. Ze zoekt samen met jou naar concrete oplossingen die haalbaar zijn en die bij je passen. Dankzij de ontstane veranderingen in jouw gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedrag krijg je weer grip op de dingen in je leven. Je wordt manager van jouw eigen problemen.

Vertrouwen
Tot slot. Bij counselling is vertrouwen een essentiële voorwaarde. De counsellor is gebonden aan een ethische code en is verplicht om het besprokene geheim te houden.